microplastics uit water filteren

Hoe filter je microplastics uit water?

microplastics in water – gezondheidsrisico’s

De  microplastics in water zo filter je ze eruit  filteren van Yumeau worden in Nederland gemaakt, op  ambachtelijke wijze. Met de hand en op een duurzame manier. De filtersystemen zijn niet alleen duurzaam, maar ook zeer hoogwaardig. Ze hebben een eigen karakter, geen enkel systeem is hetzelfde. Gemaakt van natuurlijke materialen uit de ons omringende landen en afgebakken met behulp van energie van zonnepanelen. Ze hebben geen wateraansluiting of elektriciteit nodig en filteren het water op basis van zwaartekracht. Het systeem is overal in huis of op kantoor te plaatsen. Je giet eenvoudigweg kraanwater bovenin het systeem. Door de keramiek blijft het water op een constante temperatuur, ook in de zomer.

Het filter van Doulton – 99% microplastic er uit

Het filter heeft een witte buitenkant die ook van klei is gemaakt. Het heeft poriën met een diameter tussen de 0,5 tot 0,8 micron (een mensenhaar heeft een diameter tussen de 10 en 100 micron). Bacteriën kunnen niet door deze poriën heen. Daarnaast wordt hun groei binnen de kelk afgeremd door het colloïdaal zilver dat in de keramiek is verwerkt. Aan de binnenzijde heeft het filter korrels van geactiveerd koolstof van kokosnoot. Door de toevoeging van het mineraal Wollastoniet wordt de pH van het water verhoogd en smaakt het zachter en lekkerder. Het filter laat de mineralen in het water door die belangrijk zijn voor ons lichaam. Wel filtert het de onopgeloste kalk en magnesium uit het water. Wanneer je dit gefilterde water ook gebruikt voor de waterkoker en het koffiezetapparaat, dan zal je beduidend minder last hebben van kalkaanslag. Het filter filtert 1 tot 1,5 liter water per uur.

Doulton heeft bijna 200 jaar ervaring in het maken van deze filters. Zij testen de kwaliteit van de filters regelmatig in hun eigen laboratorium. Hiermee kan de kwaliteit hoog worden houden. Doulton filters zijn ook met zeer goede filterresultaten getest gedurende de volledige gebruiksduur van 2.000 liter. Wissel het filter altijd na 2.000 liter gefilterd water. Ook wanneer je deze hoeveelheid niet hebt gehaald na een half jaar gebruik, dient het filter toch te worden vervangen.

De Yumeau waterfiltersystemen filteren een lange lijst van onzuiverheden uit het water en zorgen ervoor dat het water echt lekkerder smaakt. De gezonde minderalen worden niet uit het water gefilterd. En dat voor maar een paar cent per liter! In het hieronder staande testrapport van het Doulton filter lees je meer over de stoffen die worden gefilterd. Het filtert onder andere het volgende:

  • Bacteriën
  • Medicijnresten
  • Hormonen
  • Pesticiden
  • Herbiciden
  • Zware metalen (zoals lood)
  • Microplastics
  • Kalk
  • En nog veel meer…

Wil je regenwater gaan filteren? Lees dan in de Handleiding hoe je dit het beste kunt doen. Gebruik hiervoor alleen regenwater dat je rechtstreeks uit de lucht hebt opgevangen.

Waterfiltersysteem Yumeau
Deksel

Deksel

Doulton Filter

Filter

Opgietbak

Kelk

Waterreservoir

Reservoir (met kraantje)

Voet

Testrapporten

In de testrapporten staat dat het ‘ATC Super Sterasyl filter’ is getest. Dit is hetzelfde filter dat nu wordt geleverd onder de nieuwe naam ‘Ultra Sterasyl filter’.

Hoe vervang ik het filter?

Volg de instructies uit het Instructiefilmpje filter wisselen hiernaast, of raadpleeg de Handleiding (2. Bevestigen filter) en voer de instructies omgekeerd uit.

Terugverdientermijn en milieu

Wil je goed gezuiverd en lekker water drinken, maar twijfel je nog over de kosten van het Yumeau waterfiltersysteem? Kijk dan eens naar deze berekeningen en lees hoe snel je het systeem terug verdient ten opzichte van bronwater kopen in de supermarkt.

Kraan waterfiltersysteem